villa jojo waalwijk

villa jojo waalwijk

De bewoners van deze villa in Waalwijk lieten een eigen huis bouwen met eigen plekken voor de ouders en hun drie kinderen. Op 6 split-levelverdiepingen lopen spelen, werken, wonen en slapen als vanzelf in elkaar over en door elkaar heen.

Een sculpturaal huis, strak en modern van vorm en toch vriendelijk en warm van binnen. Ruimtelijk is dit een bijzonder huis: de kapvorm komt terug in het interieur. Zo'n vorm is extreem complex om te bouwen, dat kunt u zien aan de foto's van de bouw. Het was een zeer interessant en nauwgezet bouwproces waarvan ik de bouwvoorbereiding, aanbesteding en directievoering heb mogen doen bij M3H architecten.

Grijs gecementeerde baksteen, zwarte houten delen en zwarte dakpannen benadrukken de abstracte vorm, maar zorgen tegelijk voor een relatie met de traditionelere woningen in de omgeving. Als bouwer en maker heb ik me kunnen uitleven op de precieze uitwerking.

Ook een eigen huis bouwen? Ik kan u het hele traject uit handen nemen; neem contact op als u meer wilt weten. Is een huis laten bouwen (nog) te ambitieus? Begin dan eens met een eigen schuur.

foto's: Allard van der Hoek (copyright), behalve de foto's van de bouw

soort werk
opdrachtgever
jaar
locatie
status
materiaal