receptiebalie arnhem

receptiebalie arnhem

notenhouten receptiebalie
detail notenhouten balie
maquette notenhouten balie
notenhouten balie in de werkplaats
wandschildering annemieke olthuijs

Deze receptiebalie heb ik, samen met Jeroen Caderius van Veenontworpen voor Vreedenhoff in Arnhem, een woon-, zorg- en activiteitencentrum voor ouderen. De balie is geheel gemaakt in Amerikaans notenhout.

Het meubel is bedoeld als centrale ontvangstplek voor bezoekers en bewoners en diende daarom een warme en open uitstraling te hebben. Daarnaast is het ook een werkplek voor ondersteunende secretariële taken. Het meubel staat als een autonoom houten object in een verder vrij steriele omgeving. Het richt zich met de lagere kant op de entree en met de hogere kant op een kruising van interne verkeersroutes.

Het complexe stealth-achtige meubel is, door Peter Deij van Studio DUS, gemaakt van een samengestelde (3-lagen) plaat. Deze plaat heeft een toplaag van 8mm Amerikaans notenhout en is daarmee (in tegenstelling tot fineer) zeer duurzaam en bestand tegen stoten. Op de achterliggende wand is door Annemieke Olthuijs een op het Bijbelse verhaal geïnspireerde wandschildering gemaakt.

foto's 1,2 en 3 door Jasper van Uden (copyright)

soort werk
opdrachtgever
jaar
locatie
status