new york metrobank

new york metrobank

Meer dan veertig jaar was hij gezichtsbepalend voor de New York subway, de houten metrobank van Robert Iezzi. Een solide en verrassend comfortabele bank. In New York wordt hij nu overal vervangen door metalen meubilair, vanwege het onderhoud. Met toestemming van de oorspronkelijke makers produceert GjaltProducties de metrobank voor de Nederlandse markt. De vierzitter is een variant die ik heb ontwikkeld met Hieke Aardema van GjaltProducties.

De meeste metrobanken zijn zeszitters. Maar de allereerste versie van de New York subway bench, ruim vijfenveertig jaar geleden, was een bank voor vier personen. Deze nieuwe vierzitter is een eerbetoon aan dat vroege model. En zo is de bank geschikter voor de kleine ruimte.

De metrobank is gemaakt van underlayment: een soort multiplex dat vaak wordt gebruikt als ondervloer. De bank is licht van kleur en gewicht, en ook leverbaar in andere kleuren. Hij is 209 cm lang, 50 cm diep en 78 cm hoog. De zithoogte is 48 cm.

U kunt deze prachtige bank bestellen bij GjaltProducties. Bij mij u terecht voor het ontwerp van een meubel op maat. Misschien een hedendaagse versie van uw eigen designklassieker? Bel voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek: 06 422 99 499.

foto’s: Adriaan de Groot (copyright).

soort werk
ontwerp
opdrachtgever
jaar
status
materiaal