interieurverbouwing

interieurverbouwing

Voor de interieurverbouwing van een jaren 30-woning in Heemstede, met een tweede zitkamer op de verdieping, bouwde ik drie kastenwanden. Voor de zitkamer een kastenwand met ruimte voor boeken, tv en hifi, voor de studeerkamer een met een ingebouwd bureaublad en in de slaapkamer kwam een garderobekast met schuifwanden. Verschillende kleurvlakken zorgen voor een speels ritme. Marjon Bodewes van Studio Bind maakte het ontwerp en schakelde mij in voor de uitvoering..

De kasten zijn gemaakt van mdf, deels in een kleur gespoten, deels gefineerd. De magnetische achterwand bij het bureau in de studeerkamer is gemaakt van staalplaat. De kasten zijn gebouwd in de werkplaats en ik heb ze afgemonteerd op locatie. Drie verschillende kastenwanden opleveren binnen een strak tijdspad, dat is een flinke klus. Maar ook onder tijdsdruk zorg ik voor zorgvuldige afwerking. Bij een strak ontwerp in een vooroorlogse woning is nou eenmaal geen ruimte om te sjoemelen met de details. Het is millimeterwerk.

Marjon Bodewes over de samenwerking: "Het heeft voor mij zeker meerwaarde gehad dat Koos ook ontwerper is, die meedenkt en kritische vragen stelt. Hij gaat mijn ontwerp niet zomaar maken, maar bespreekt elk detail. Koos weet dat een detail het ontwerp kan ‘maken of breken’ en daardoor waar hij op moet letten bij de realisatie. Omdat hij meekijkt en denkt wordt het resultaat beter."

Ook een ontwerp laten uitvoeren? Bel me om te overleggen over de mogelijkheden: 06 422 99 499. Nog geen ontwerp, maar wel een vaag idee? Ook dat kan ik: ik ben ontwerper én meubelmaker. In mijn grote werkplaats in Haarlem werk ik samen met deskundige makers, elk met hun eigen specialisatie, zodat ik projecten aankan van elke omvang.

soort werk
opdrachtgever
jaar
locatie
betrokkenen
materiaal