duurzame fietsenberging

duurzame fietsenberging

In Bloemendaal, tussen monumentale bomen aan de duinrand, heb ik dit natuurlijk ogende gebouwtje neergezet. Het is een fietsenberging. Niet zomaar een schuur, maar een uniek en duurzaam tuinmeubel, net zo gedetailleerd en zorvuldig uitgevoerd als een design meubel. Niet groot, wel praktisch. De bewoners kunnen er probleemloos 6 fietsen kwijt, zonder dat ze daarvoor tuin hebben ingeleverd.

Drie grote, openslaande deuren aan de voorkant en een extra deur opzij zorgen voor optimaal gebruik van het beschikbare oppervlak. Zo zijn alle hoeken makkelijk bereikbaar voor de 6 fietsen.

Het strakke ontwerp is uitgevoerd met verduurzaamd naaldhout in een verzinkt stalen portaalconstructie. Aan het portaal hangt de schommel en in de rand om de zandbak komt het staal terug. Hout tegen de bomen, staal tegen de wolkenlucht: het materiaal benadrukt het gevoel van ruimte in de vrije natuur.

Het dak wordt een 'groen dak': sedum op epdm. Zo'n met mos bedekt dak heeft dezelfde natuurlijke uitstraling en isolerende eigenschappen als een grasdak, terwijl het minder eisen stelt aan de constructiedikte.

Bij de keuze van het hout heb ik rekening gehouden met de duurzaamheid. De fundering zorgt dat deze berging langer meegaat dan een gewone schuur.

Bekijk ook deze bijzondere berging annex werkplaats in Leiderdorp.

soort werk
opdrachtgever
jaar
locatie