expositie dudok centrum

entreebalie expositie Dudok Centrum
entreebalie expositie Dudok Centrum, koffiehoek
speeltafel expositie Dudok Centrum
entreebalie Dudok Centrum in de werkplaats
tentoonstelling Dudok Centrum
1 augustus 2015

De permanente tentoonstelling over architect Dudok bevindt zich in het souterrain van het beroemde, door Dudok ontworpen raadhuis in Hilversum. Ter gelegenheid van het Dudokjaar kwam er een nieuwe expositie. Een totaalontwerp, waarbij grafisch ontwerp, tentoonstellingsontwerp en ruimtelijk ontwerp elkaar aanvullen en versterken.

De nieuwe entree kwam in een voormalige computerruimte. Niet alleen de computers, ook de plafonds en wanden gingen eruit. Zo heb ik de bestaande architectonische structuur weer zichtbaar gemaakt.

Voor de nieuwe, lege ruimte ontwierp ik twee objecten: een entreebalie en een speelhoek. De balie is receptie, shop, koffiecorner en leeshoek ineen, in één groot gebaar, waarin de ronde hoeken van het beeldmerk zijn te herkennen. Dezelfde beeldtaal ziet u terug in 'Little Dudok', een groot gebaar voor kleine mensen, bestaand uit een speeltafel met legostenen en een krijtmuur erachter.

De tentoonstelling moest op tijd klaar zijn voor de opening door de wethouder. Werken onder tijdsdruk mag voor mij niet ten koste gaan van de kwaliteit, dus ook in dit ontwerp herkent u de zorgvuldige afwerking en aandacht voor details.

Uw entree of tentoonstelling opnieuw inrichten? Bekijk mijn ontwerpen voor de Fokker Terminal, de entreebalie in Hoofddorp en de receptie in Arnhem. Of maak direct een afspraak voor een kennismakingsgesprek: 06 422 99 499.

foto’s: Hans Peter Föllmi (foto 2) en Linda Vreugdenhil (foto 3 en 5) (copyright)