schuur met werkplaats

zicht op de tuin vanaf de berging
detail berging
berging
zicht vanuit de tuin op de berging
bouwplaat berging
berging in aanbouw
1 januari 2000

Hoe wordt een schuur met werkplaats een berging? Het antwoord staat in Leiderdorp. Geen prefab van de Gamma of Praxis, maar een unieke schuur en werkplaats, die door zijn vorm en materiaalgebruik zeer natuurlijk oogt in het groen van de tuin.

De veelheid van vlakken breekt het volume enigszins waardoor de schuur, of is het toch een werkplaats, minder plomp lijkt. In goed overleg is het geheel tot stand gekomen: de betonstorter, de timmerman, de loodgieter, de gebruiker (en medebouwer), de vrouw des huizes en op enige afstand de ontwerper van deze schuur (werkplaats).

Voor de gemeente was het allemaal duidelijk: geen schuur want dat is ook maar zowat, geen werkplaats want dan diende het gebruikt te worden voor de beroepsuitoefening en het ging enkel om een hobby; het ging hier overduidelijk om een berging. Maar dan wel een berging die dienst doet als schuur en ook werkplaats....